Reabilitat cu aproape 2 milioane de euro, Dealul Ciuperca intră în reparaţii şi, începând de marţi, este închis publicului. Deşi lucrarea de reabilitare şi transformare a dealului într-o grădină publică a fost finalizată şi recepţionată la finalul anului trecut, aceasta are deja probleme serioase.

În mai multe locuri, aleile care urcă Dealul Ciuperca s-au dezlipit şi denivelat. "Începând de azi, 25 octombrie, se închide accesul pe aleile Grădinii publice de pe Dealul Ciuperca, pentru lucrări de remediere a acestora. Accesul publicului va fi permis doar la unitatea de alimentaţie publică aflată în punctul de panoramă", se arată într-o informare a Primăriei.

Luni, reprezentanţii municipalităţii, ai Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, ai proiectanţilor şi ai firmei executante a lucrărilor au verificat în teren starea Dealului Ciuperca, "ajungând la concluzia că este nevoie de efectuarea unor lucrări de remediere a aleilor dalate, care au suferit denivelări din cauza tasărilor şi alunecărilor de teren".

"Lucrările de remediere vor fi executate în cel mai scurt timp, ţinând cont şi de condiţiile meteo", precizează reprezentanţii Primăriei, fără a da, însă, un termen concret de finalizare a lucrărilor de reparaţii.

Acestea vor fi executate de firma Abed Nego pe cheltuiala proprie, Dealul Ciuperca fiind în perioada de garanţie de cinci ani dată de constructor.

Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.942.304 euro. Lucrările au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în decembrie 2014.