20 dintre miniştri ai cabinetului Grindeanu şi-au retras, joi, demisiile. Cererile au ajuns la Secretariatul General al Guvernului, însă reprezentanţii Guvernului spun că acestea sunt fără obiect.

Potrivit Digi24.ro, purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a precizat că articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului precizează că demisiile sunt irevocabile din momentul în care se ia act de ele. "În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?", a spus ea.

Petrescu a mai precizat că toate cele 20 de cereri precizează în final că demisia a fost "un gest de protest" şi că cererile au venit prin poştă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat, conform Digi24.ro, că, până la numirea unui nou guvern, miniştrii demisionari asigură interimatul, iar retragerea demisiei nu este necesară. Ea a adăugat că nu se pune problema dacă miniştrii se mai pot întoarce la muncă sau nu deoarece miniştrii şi-au exercitat atribuţiile şi în aceste zile.

"În toate aceste zile miniştrii demisionari au venit la muncă. Au fost câţiva care şi-au delegat dreptul de semnătură către un secretar de stat sau către secretarul general din minister, dar în majoritatea lor covârşitoare au venit la muncă", a spus purtătorul de cuvânt.

În total, în guvern sunt 27 de posturi, incluzându-l pe cel al Secretarului General al Guvernului.