Peste 30 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii, miercuri, fiind invitaţi de Mihai Morar la alergare. Aceștia au parcurs un traseu de circa 9 kilometri prin centrul Oradiei, până la Parcul Brătianu şi înapoi.

Startul s-a dat, după ora 15, în faţa căsuţei de sticlă în care locuiesc cei opt DJ de la Radio ZU, în această perioadă, în cadrul proiectului Oraşul Faptelor Bune. 

Scopul evenimentului a fost de a-i stimula pe orădeni să doneze în continuare pentru cazurile umanitare pe care Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick "Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu şi Adi Mihăilă "The Hitman" le prezintă în fiecare zi în emisiunile lor de la radio.  

Înainte de a începe, Morar i-a îndemnat pe orădeni să doneze în cutia special amenajată din faţa casei şi a vorbit cu câţiva dintre ei. Tot atunci, preşedintele Asociaţiei Sportive Xterra Oradea, Szokolszky Istvan, a prezentat traseul pe care trebuie să-l parcurgă toți alergătorii. Asociația este cea care organizează majoritatea concursurilor de alegare din oraș. 

"Ne vom deplasa până în Parcul Brătianu, şi acolo vom da o tură de alergare, vom face o poză de grup şi ne vom întoarce pe acelaşi traseu", a explicat preşedintele.

Printre amatorii de mişcare s-au numărat şi câţiva membri din echipa Kapo - Sănătate pe ghete, în frunte cu prorectorul Ligia Burtă, care au declarat că vor alerga pe ghetele rebound de Kangoo Jumps. Întrebată de Flick "Domnul Rimă" câţi ani are, Burtă a recunoscut că peste 2 luni face 60 de ani. "Asta înseamnă să fii orădean", a mai adăugat prorectorul.

Până sâmbătă seara, Oradea este Oraşul Faptelor Bune. Opt DJ ai Radio ZU s-au mutat într-o casă de sticlă în Piaţa Unirii, de unde emit live 24 de ore din 24. Ei promovează mai multe cazuri sociale îndemându-i pe ascultători să ajute prin donaţii. 

De asemenea, în cadrul proiectului, sunt organizate o sumedenie de concerte în Piaţa Unirii. Oraşul Faptelor Bune este organizat la Oradea de Radio ZU cu sprijinul Primăriei, prin APTOR.