Portarul echipei naționale a României, Florin Niță, lăudat pentru prestația sa de la EURO2024, a împlinit miercuri vârsta de 37 de ani, iar soția sa a publicat un mesaj emoționant despre fotbalistul naționalei, spunând că s-au cunoscut în liceu, „când visurile noastre nu depășeau un concediu vara la mare”, iar acum „avem vara noastră sau vara ta istorică”.

News.ro scrie că Florin Niţă a fost titular în poarta naţionalei în toate cele patru meciuri de la Euro 2024, scor 3-0 cu Ucraina, scor 0-2 cu Belgia, scor 1-1 cu Slovacia şi scor 0-3 cu Ţările de Jos. Tricolorii au părăsit competiția în optimi, dar multe dintre intervențiile portarului au fost apreciate. 

Laura Niță, soția fotbalistului, a publicat o urare emoționantă pentru a marca ziua lui de naștere. 

„Ne-am cunoscut în liceu, când visurile noastre nu depășeau un concediu vara la mare, dar acum avem vara noastră, sau vara ta istorică, sau cea mai frumoasă vară din viața mea, vara ta din care mă bucur că fac parte. Ești viața mea, ești tot ceea ce mi-am dorit. Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aș fi bătut să te am. Îi mulțumesc în fiecare zi pentru cea mai frumoasă familie din lume pe care o puteam avea. Suntem atât de mândri! Te iubesc cel mai mult! La mulți ani, iubitul meu! Dumnezeu să te ocrotească și să aibă grijă de tine, de noi!”, a scris soția sa, Laura, pe Instagram, alături de o fotografie cu cei doi îmbrățișați după un meci al naționalei.

Reprezentanții echipei naționale au publicat, la rândul lor, pe rețelele de socializare mesajul „La Mulţi Ani, #1!” pentru Florin Niță. 

Portarul este deocamdată liber de contract, după ce și-a încheiat colaborarea cu clubul turc Gaziantep în această vară. De-a lungul carierei, el a jucat pentru Concordia Chiajna, FCSB, Sparta Praga şi Pardubice.

Odată cu EURO2024, a ieșit la iveală povestea înduioșătoare a fotbalistului. El a rămas orfan de tată la vârsta de 5 ani şi a avut mama bolnavă, astfel că a fost nevoit să muncească de mic.

„Offf. Au fost atâtea (n.r. momente grele), nici nu ştiu pe care să-l aleg ca fiind cel mai greu... Cred că atunci când am rămas singur! Singur, singur... Fără părinţi, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viaţa-n piept de unul singur. Mi-e greu să vorbesc... Aproape că nu pot... Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng... Munceam pe unde puteam”, a spus Florin Niță pentru gsp.ro.

Niţă a muncit şi la o fabrică de cozonaci, cu teama de a nu rămâne „în stradă, sub cerul liber”: „Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă şi nu e nicio ruşine să mergi să munceşti, să câştigi bani, să ai un drum”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!