Colegiul Tehnic Traian Vuia a fost, marţi, în sărbătoare. Profesori şi elevi deopotrivă au celebrat 52 de ani de existenţă a şcolii, printr-o ceremonie în cadrul căreia toţi liceenii cu premii obţinute la olimpiade şi concursuri au fost premiaţi.

Zeci de tineri au fost chemaţi la careu, în curtea şcolii, şi felicitaţi de directoarea Daniela Vîlceanu şi de directoarea adjunctă Adriana Petrica. Desigur, elevii au fost şi intens aplaudaţi de colegii lor.

Festivitatea s-a ţinut lângă şantierul internatului şcolii, care este refăcut din temelii, pe banii Primăriei, pentru ca din toamnă să găzduiască gratuit elevii claselor de profesională din oraş. "Primăriei Oradea nu îi este indiferent ce se întâmplă cu această unitate de învăţământ, dat fiind că de pe acum vă vede în prima linie a învăţământului profesional şi dual. Avem interesul ca tinerii să poată lucra în acest oraş", le-a spus elevilor şi profesorilor city-managerul municipiului, Dacian Palladi.

La finalul festivităţii, elevii au fost protagoniştii unui flashmob: s-au aşezat în interiorul conturului României desenat cu creta pe asfalt şi au lansat în aer baloane în culorile roşu, galben şi albastru.

Programul zilei de sărbătoare a mai cuprins depuneri de coroane la statuia lui Traian Vuia, competiţii sportive, o vânătoare de comori, dar şi un concurs "Cea mai frumoasă ie". De altfel, majoritatea profesoarelor şi elevelor colegiului au fost îmbrăcate în ii.