Frigul din noaptea de Revelion nu i-a speriat pe orădeni. În ciuda temperaturilor negative, sute de petrecăreţi s-au adunat în Piaţa Unirii înainte de miezul nopţii, pentru a celebra în aer liber trecerea în noul an. Mult mai puţini decât în alţi ani, dichisiţi la patru ace sau îmbrăcaţi în mai multe straturi de haine, orădenilor nu le-au lipsit cele mai importante accesorii: sticla de şampanie şi smartphone-ul cu care să imortalizeze momentul.

Pe scena amplasată în faţa Primăriei, după recitalurile mai multor artişti locali, folkistul Ducu Bertzi, invitat special al municipalităţii, a cântat pentru orădeni melodiile sale celebre, precum "Floare de colţ" sau "Suflet fără chei". Fie pentru că aveau mâinile ocupate cu sticle şi pahare, fie pentru că le era prea frig, orădenii nu s-au prea sinchisit să-l aplaude însă pe artist. Au cântat însă cu el, ba chiar unii au şi dansat.

La îndemnul amfitrionului Victor Mihalcea, cei adunaţi au numărat împreună ultimele secunde din 2014, iar după ce anul 2015 a început oficial, centrul oraşului a răsunat de bubuituri. În primele secunde, din cauza dopurilor sticlelor de şampanie, iar apoi de la focul de artificii plătit de Primărie.

Spre deosebire de ultimii ani, când artificiile mai mult s-au auzit decât s-au văzut, din pricina ceţii, de data asta au fost cât se poate de vizibile. Iar show-ul nocturn a fost pe placul orădenilor. Multe şi colorate, luminile care păreau că coboară din cer peste ei i-au făcut să caşte ochii şi gura, dar şi camerele telefoanelor smart, cu care au filmat fiecare secundă din spectacol.

După ce focul de artificii s-a încheiat, centrul oraşului s-a golit mult mai repede decât s-a umplut. Semn că orădenii s-au grăbit să ajungă la căldură, ca să poată să se bucure de anul nou început...