Fostul fotbalist Mihai Neşu a împlinit luni 41 de ani, iar echipa fundaţiei care-i poartă numele i-a transmis, pe reţelele de socializare, "La mulţi ani!". Reprezentanţii ONG-ului au mai scris şi că cei care vor să-i facă un cadou de ziua sa pot dona în contul asociaţiei pentru a contribui la realizarea centrului de recuperare dedicat copiilor cu dizabilităţi.

Echipa Mihai Neşu Foundation a publicat pe reţelele de socializare o serie de imagini cu fostul fotbalist alături de mai mulţi copii, de terapeuţii fundaţiei, dar şi fotografii de pe şantierul Complexului de recuperare Sfântul Nectarie din localitatea Cihei.

"La mulţi ani celui care iubeşte, dăruieşte şi aduce cele mai bune sentimente în jurul lui! Suntem extrem de recunoscători să ne petrecem zilele alături de Mihai Neșu, un ocean de blândeţe! Dumnezeu să îţi poarte de grijă şi să îţi ducă visurile la îndeplinire! (…) Cei care doriţi să îi faceţi un mic cadou puteţi dona în contul fundaţiei online aici https://mihainesu.shopia.ro/. Pentru el, care îşi petrece fiecare zi pe şantier, care visează şi noaptea la lucrările de pe şantier, asta e acum cea mai mare bucurie: să continue Complexul de recuperare Sf. Nectarie pt copii şi adulţi cu dizabilităţi", a transmis echipa fundaţiei.

După cum se ştie, Mihai Neşu a lansat încă de la finalul anului 2019 campania "Cred în minuni", prin care şi-a propus să strângă toţi banii necesari construcţiei unui centru caritabil dedicat copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi din România.

Acesta va purta numele Sfântului Nectarie. Situat în localitatea Cihei, complexul se află într-un stadiu avansat de realizare, toate clădirile fiind ridicate, adică biserica, centrul de terapii, centrul de cazare şi un adăpost pentru animalele care vor participa la terapiile pacienţilor. Acolo se mai află şi o grădină senzorială şi un teren de fotbal care poate fi închiriat. 

Până în 2023, Fundaţia Mihai Neşu a investit peste 4,5 milioane euro în proiectul estimat iniţial la 3,5 milioane euro şi ar mai avea nevoie de încă circa 2 milioane pentru a-l finaliza.

În toamna anului 2023, Mihai Neşu a spus pentru BIHOREANUL că anul acesta îşi doreşte să deschidă porţile complexului unde inclusiv el îşi va continua terapia. Acesta a rămas imobilizat în scaun cu rotile în 2011, după un accident petrecut la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el. El a suferit o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!