La mulţi ani, Mihai Neşu! Fotbalistul orădean împlineşte pe 19 februarie 30 de ani. Neşu s-a născut în 1983 la Oradea şi a debutat la Steaua în 2002.

"Bichonul" a jucat şase ani la Steaua, timp în care a câştigat trei titluri de campion şi două Supercupe. Orădeanul a ajuns cu Steaua în semifinalele Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006, şi în grupele Ligii Campionilor, prima dată după 10 ani, în sezonul 2006-2007, scrie gandul.info.

Neşu s-a transferat în 2008 în Olanda, la FC Utrecht, unde a jucat ca titular în toate meciurile din turul campionatului 2008-2009 şi a fost desemnat cel mai bun fundaş stânga din Eredivisie, depăşind fotbalişti consacraţi precum Giovanni van Bronckhorst sau Urby Emanuelson. Neşu a fost selecţionat de opt ori la echipa naţională a României.

Pe 10 mai 2011, Neşu s-a accidentat grav la un antrenament al echipei FC Utrecht. Fotbalistul a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală şi a fost operat imediat, însă, nu se putea mişca de la gât în jos.

În urma mai multor tratamente, Neşu a reînceput să vorbească şi apoi să îşi mişte parţial braţele. În 2012, Neşu a urmat un tratament de cinci luni în SUA, în urmă căruia starea lui de sănătate s-a ameliorat. "Aştept să mă fac sănătos într-o zi. În rest, alte pretenţii nu mai am", a spus Mihai Neşu într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile.

"Ultimul an a fost mai bun şi văd lucrurile altfel. M-am obişnuit cu situaţia. Am fost recent la Oradea şi m-am simţit foarte bine, fiindcă familia şi prietenii au fost lângă mine opt ore din 12", a povestit Neşu pentru Pro TV.