Frigul a fost crunt, în noaptea de Revelion, în Oradea, însă lucrul acesta nu i-a oprit pe orădeni să iasă din case, pregătiţi cu haine groase, căciuli şi fulare, pentru a întâmpina noul an, pentru prima dată, în Cetatea reabilitată.

Aici, municipalitatea le-a pregătit o serie de concerte date de Edina Bodor, Răzvan Chebeleu, Narcisa Badea, Iulia Topotan şi Em Street.

Câteva sute de curajoşi s-au adunat în curtea fortăreţei încă de la ora 22, însă aceasta s-a umplut cu mii de orădeni în apropierea miezului nopţii. Întregul eveniment a fost supravegheat de echipaje de ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU Crişana.

La miezul nopţii, după numărătoarea inversă, cei prezenţi au asistat la un show cu muzică şi artificii de circa 10 minute, care a colorat cerul deasupra Cetăţii şi nu i-a dezamăgit pe cei care au înfruntat frigul.

În primele minute ale anului 2016, orădenii au asistat şi la un moment surpriză. Rafael, un tânăr orădean, a ales să o ceară în căsătorie pe iubita lui, Andreea, cu care are o relaţie de cinci ani, chiar pe scena din curtea fortăreţei.

MC-ul serii, Emil Trifa, a invitat-o pe tânăra orădeancă să se alăture iubitului ei pe scenă. Acesta din urmă a îngenuncheat în faţa ei şi a întrebat-o simplu: "Vrei să fii nevasta mea de acum înainte?". Răspunsul afirmativ a venit repede şi răspicat, în aplauzele mulţimii.

Imediat după acest moment, însă, cei prezenţi în Cetate s-au grăbit spre case, pentru a continua să sărbătorească noul an la căldură…