Ziua Oraşului şi, implicit, festivalul Toamna Orădeană, s-a încheiat duminică seară cu cel mai somptuos foc de artificii din ultimii ani.

Mii de oameni s-au strâns în Parcul 1 Decembrie, încă din jurul orei 19, iar apoi, orădenii au venit în număr şi mai mare. La ora 20, în jurul parcului, dar şi pe străzile de lângă, pe o rază de circa un kilometru, era o aventură să găseşti un loc de parcare.

Standurile de dulciuri, suveniruri, tarabele cu mititei şi frigărui sau kurtos kalacs au fost pline ochi de muşterii, iar pe alei a fost o înghesuială de abia puteai să arunci un ac. Toboganele, caruselele au fost de-a dreptul asaltate de copii, iar în zona scenei s-a format un fel de zid uman, de nepătruns. Cei mai mulţi spectatori s-au strâns în zona de concerte. Duminică seară, pe scenă au urcat artişti precum Maxim, Elena Gheorghe, Delia şi 3 Sud Est, care au făcut să cânte şi să urle miile de adolescenţi strânşi în faţă.

Cea mai aşteptată trupă a serii a fost Sud Est, care a adunat deopotrivă tineri adolescenţi care s-au căţărat în balcoanele Casei de Cultură a Sindicatelor ca să-i vadă cât mai apropae, cât şi melancolici care au crescut pe muzica lor.  Piese care i-au consacrat precum "3rei Sud Est", "Ai plecat", "Te plac", sau "Amintirile" au avut cel mai mare succes, iar când în timpul celui mai nou hit, "Emoţii", organizatorii evenimentului au aruncat cu confeti, spectatorii au fost de-a dreptul extaziaţi.

Rechemaţi pe scenă, artiştii şi-au încheiat recitalul cu piesa "De ziua ta", urându-le orădenilor la mulţi ani.

Focul de artificii i-a lăsat, apoi, cu gura căscată pe cei prezenţi. Preţ de aproximativ 10 minute, "exploziile" de pe cer au captat atenţia tuturor celor prezenţi, care s-au străduit să le "captureze" cât mai bine în telefoanele mobile. Majoritatea celor din parc au pornit apoi spre case, în vreme ce unii au mai rămas la un vin şi o gustare în parc. Cert e că la miezul nopţii, centrul oraşului era la fel de animat ca în miezul unei zile obişnuite, cu şcoală, semn că orădenii ştiu să iasă din case, dacă au pentru ce...