La doi ani de la ultima petrecere de Revelion în Piaţa Unirii din Oradea, circa 10.000 de petrecăreţi s-au strâns pentru a sărbători trecerea în anul 2022. Aceasta a fost marcată printr-un spectacol multicolor de artificii.

Cei prezenţi în centrul oraşului s-au îmbrăcat bine, deşi, spre deosebire de alţi ani, temperatura le-a permis să întâmpine noul an fără nasuri îngheţate, căci afară au fost 8 grade.

Mulți dintre orădeni s-au dus pregătiți şi cu şampanii, "steluţe" care se aprind, petarde şi artificii.

Piaţa centrală a oraşului găzduia doar câteva sute de orădeni în jurul orei 23, însă alte câteva mii li s-au alăturat până la miezul nopţii în Piaţa Unirii, Piaţa Ferdinand, malul Crişului Repede şi pe strada Independeţei în zona parcării subterane.

Potrivit unor estimări, la spectacolul din Piaţa Unirii s-au adunat chiar 10.000 de persoane.

Spre deosebire de anii de dinainte de pandemie, pe scenă nu au mai avut loc concerte live, fiind pus doar un playlist cu muzică, dar, chiar și așa, orădenii şi mulţi tineri străini se simţeau bine şi dansau în faţa unui panou pe care rulau imagini şi filmuleţe cu Oradea.

Cum era de aşteptat, focurile de artificii au pornit exact la cumpăna dintre ani, la miezul nopţii, după ce orădenii au recitat în cor numărătoarea inversă. Spectacolul de lumini, culori şi muzică a durat 8 minute, impresionând audiența. 

După ce au filmat sau pur şi simplu au privit artificiile, petrecăreţii şi-au urat bucurii în noul an, iar mulţi dintre ei şi-au sunat apropiaţii pentru a le spune şi lor "La mulţi ani!".

Artificiile au fost lansate în acest an din trei locuri. Cele mai mari şi spectaculoase au fost lansate pe malul Crişului Repede în zona statuii Mihai Eminescu.

După ce spectacolul de artificii organizat de Primărie s-a încheiat, câțiva dintre orădeni și-au aprins propriile artificii, continuând astfel sărbătoarea.

 
Revelion 2022 - Oradea

Focuri de artificii Piața Unirii, Oradea.

Posted by Bihoreanul on Friday, December 31, 2021

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, de Revelion, focurile de artificii au putut fi organizate în toată ţara datorită unei excepţii de la limitările obişnuite, prevăzute într-o hotărâre a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost apoi validată de Guvern.

Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19, Revelionul nu a fost sărbătorit în Piața Unirii.