O asociaţie din Oradea a lansat o iniţiativă inedită pentru a aduce lumea medicală mai aproape de comunitate. O dată pe lună, medici din oraş vin într-o cafenea din Oradea Shopping City pentru a sta de vorbă cu toţi cei curioşi de prevenţia în sănătate, de legătura dintre pacienţi şi cadrele medicale, precum și de metode de tratament pentru diverse afecţiuni.

Proiectul se numeşte "La o cafea cu medicul" şi a fost lansat de Asociaţia Help&Care din Oradea cu titlu gratuit, pentru cetăţeni.

"La aceste întâlniri inedite, participanţii au ocazia să se bucure de interacţiunea cu medici dedicaţi sănătăţii orădenilor, într-un mediu prietenos şi relaxant, savurând o cafea de calitate din partea Asociaţiei Help&Care", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Indiferent de vârstă sau starea de sănătate, acest eveniment care se desfăşoară lunar se adresează tuturor celor care doresc să înţeleagă mai bine diferitele ramuri ale medicinei. 

Primul eveniment l-a avut ca invitat pe medicul primar ortoped, dr. Silviu Vlad, care a vorbit despre pregătirea pentru intervenţii chirurgicale şi importanţa relaţiei dintre medic şi pacient, medic şi aparţinător, precum şi cea dintre pacient şi aparţinător.

Al doilea invitat a fost medicul primar neurochirurg, dr. Alin Blaga, care a împărtăşit cu publicul activităţile pe care le are într-o săptămână obişnuită la muncă, el fiind şi coordonator de secţie la Spitalul Judeţean.

Moderatoarea întâlnirilor, care au loc întotdeauna la cafeneaua Street Coffe Roasters de la Oradea Shopping City, la etaj, este vicepreşedinta şi membra fondatoare a Fundaţiei Comunitare Oradea, Luminiţa Popa.

Următorul medic invitat al ONG-ului va fi şeful Unităţii de Primiri Urgenţe şi SMURD din Oradea, dr. Hadrian Borcea, iar întâlnirea va avea loc sâmbătă, 29 iunie, de la ora 10.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!