Consiliul Judeţean Bihor a lansat, vineri, o nouă licitaţie, pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de prelungire a viitoarei centuri a municipiului Beiuş spre satul aparţinător Delani, pentru a facilita accesul la viitorul parc industrial, a cărei realizare este şi ea în licitaţie.

Potrivit administraţiei judeţene, valoarea totală a proiectului este cuprinsă între 16.357.659,77 şi 17.993.425,75 lei, fără TVA, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 30 martie 2023.

Etapa II a Centurii Beiuş va avea o lungime de 2 kilometri, şi două benzi, câte una pe sens, noul tronson urmând să facă legătura între centura Beiuş şi DJ 764 Beiuş - Roşia - Aleşd, pentru a asigura accesul către viitorul parc industrial Beiuş, scos la licitaţie în luna ianuarie.

"Cei care vin dinspre Roşia şi vor să meargă spre Ştei nu mai trebuie să tranziteze municipiul Beiuş, ci vor putea să meargă pe această centură şi să evite ambuteiajele din oraş. Scopul va fi să ajungem din urmă lucrările de la Centura Beiuş. Aceea este mai complexă, pentru că presupune viaducte şi pasaje. Acest braţ nu are decât nişte sensuri giratorii, unul pentru accesul în parcul industrial, celălalt la intersecţia cu drumul judeţean spre Delani", a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

La centura Beiuş se lucrează din luna februarie,în prezent făcându-se foraje pe traseul şoselei ce va avea o lungime de 7,33 kilometri, cu două benzi, câte una pe sens.

CJ Bihor precizează că finanţarea lucrărilor este asigurată şi în acest caz, la fel ca pentru centura Beiuş, din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 - 2020, prin parteneriatul încheiat la finele anului 2020 cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!