Pe fondul colaborării cu 47 de universităţi din 13 ţări ale Uniunii Europene, Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale (IGRI) a înfiinţat o nouă specializare, cea de Relaţii internaţionale şi studii europene cu predare în limba engleză. Programul a fost acreditat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi este singurul de acest gen din România.

"Programul se adresează absolvenţilor de studii liceale europeni şi non-europeni interesaţi de înţelegerea fundamentelor procesului de construcţie europeană", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful de catedră din cadrul IGRI, Mircea Brie. Totodată, şi tinerii români dornici să înveţe în engleză se pot înscrie la această specializare.

Brie a mai spus că studenţii care vor învăţa în cadrul acestei specializări vor studia cel puţin un semestru din anii de facultate la o universitate din străinătate, tocmai în baza colaborării facultăţii orădene cu multe instituţii de învăţământ superior.

Specializarea în cauză este a doua cu predare în limba engleză din cadrul Universităţii din Oradea, prima fiind la Facultatea de Medicină şi Farmacie.