Plimbări cu bicicleta, clisă friptă, peisaje spectaculoase, plăcinte pe lespede umplute cu bunătăți, beri artizanale reci și un party cu muzică live sunt câteva dintre promisiunile asociației Țara de Piatră care invită pasionații la o plimbare, sâmbătă, în natură.

Evenimentul numit "Printre dealuri şi doline" îşi propune să îmbine sportul cu relaxarea prin două trasee de cicloturism, iar la finalul acestora sunt aşteptaţi să petreacă în satul Coleşti, locul unde de altfel şi începe traseul.

"Plecarea va avea loc din satul Coleşti, din parcarea restaurantului Muma Codrului. Vom coborî spre satul Câmp şi ne vom opri timp de 5 minute la Estavela, unde vom povesti despre acest fenomen carstic rar întâlnit. Detalii veţi afla la faţa locului", au transmis organizatorii.

Asociaţia a anunţat că prima parte a traseului cu bicicleta trece prin păşunea numită "Câmpeneasa" şi pe lângă peştera cu acelaşi nume, pe lângă râul Tăul lui Ghib şi Peştera Şura de Piatră şi prin cătunul Merişor.

Cea de-a doua parte a traseului are un grad mai mare de dificultate şi presupune pedalarea până sus pe Vârful Ronţar, cu o altitudine de 918 metri, după care o vor lua la vale circa 6 kilometri, pe Lungu Dealului, pe cărări prin păduri şi păşuni cu peisaje şi pante care se vor lăsa în mod cert cu descărcări de adrenalină în tot corpul, au mai adăugat organizatorii.

La final participanţii sunt aşteptaţi în Coleşti, unde vor gusta din bucatele pregătite de organizatori, se vor răcori cu bere artizanală pe ritmurilor celor de la Basska, Yardie Flo şi Vapor.

În 30 aprilie, la evenimentul-pilot, au spus cei de la Asociaţia Ţara de Piatră, au participat 70 de persoane care atunci au pedalat admirând Munţii Codru Moma.


Vezi mai jos traseul anunţat de organizatori:

Traseu Bicicletă Nivel Mediu

Coleşti - Estavela - Câmp - Peştera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peştera Şura de Piatră – Cătunul Merişor – Coleşti

Distanţă 14 km

Diferenţa de nivel 450 m

Timp aproximativ 3 - 4 ore

Nivel dificultate Mediu

Traseu Biciclete Nivel Avansat

Coleşti – Estavela – Câmp - Peştera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peştera Şura de Piatră – Cătunul Merişor – Câmp Moţi – Vârful Ronţar – Lungu Dealului – Coleşti

Distanţă 27 Km

Diferenţa de nivel 1100 m

Timp aproximativ 6 - 7 ore

Nivel dificultate Avansat

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!