Inima locuitorilor din Oşorhei a săltat, în urmă cu două săptămâni, când primăria din comună i-a chemat să-şi ridice alimentele oferite ca ajutoare de Uniunea Europeană. Bucuroşi că mai primesc nişte pachete ce le uşurează traiul, oamenii s-au dus, care cum au putut, pe jos sau cu căruţele, la "Sfat".

Având experienţa precedentelor împărţiri de alimente, când fiecare a primit mai mult decât putea duce, şi-au luat şi sacoşele cu ei, să le încapă toate kilele de zahăr şi făină, litărele de ulei şi "poacurile" cu biscuiţi.

Ajunşi însă la Primărie, oamenii s-au mirat că unii dintre ei s-au ales cu un singur kilogram de zahăr, iar în loc de făină şi ulei, cu urări de bine din partea edilului. Sătenii n-au avut ce face decât să meargă acasă cu puţinul primit şi cu amintirea zicalei că la pomul lăudat nu trebuie să te duci cu sacul.

Bihorel presupune că Primăria Oşorhei a făcut, de fapt, un gest lăudabil: le-a asigurat locuitorilor cele 30 de minute de mişcare zilnică recomandate de medici. Şi în plus, tot pentru o viaţă sănătoasă, i-a scutit de un consum exagerat de zahăr, făinoase şi uleioase.