Locuitorii comunei bihorene Roșiori ar putea avea un primar care, în cazul în care va fi reales, ar putea să ajungă nu la Primărie, ci la închisoare.

Dacă principalele formațiuni din județ, PSD și PNL, au fiecare pe listele de candidați la Consiliul Județean câte un reprezentant deja condamnat la 6 luni cu suspendare - PNL-istul Traian Turle pentru comerț ilicit cu alcool, în urmă cu 12 ani, iar PSD-istul Călin Gheorghe Laza condamnat anul trecut pentru complicitate la contrabandă cu țigări - nici UDMR Bihor nu se lasă mai prejos.

Liderii județeni ai partidului au aprobat ca la Primăria comunei să candideze pentru un nou mandat actualul edil, Kelemen Zoltán, aflat în funcție din 2012, dar judecat pentru corupție. Acesta a fost pus sub inculpare de DNA pentru că în 2014 a fraudat fonduri europene de peste 100.000 euro, cu acte mincinoase, cum că ar fi plantat o perdea verde pe marginea unui drum făcut cu bani din Programul de cooperare transfrontalieră între comuna bihoreană și localitatea Pocsaj din Ungaria vecină, procurorii descoperind, însă, că n-a fost plantată nici măcar o păpădie, necum mii de arbuști.

Procesul lui Kelemen este în desfășurare la Tribunalul Bihor, iar UDMR-istul, spre deosebire de cei doi candidați ai PNL și PSD, care au scăpat ieftin, riscă 5 ani grei de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Așa că n-ar fi deloc exclus ca, dacă îl votează și de data asta, bihorenii din Roșiori să fie chemați din nou la urne, mai la toamnă sau la anul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!