Vineri seară, în Parcul Magnoliei din Oradea a avut loc prima ediţie locală de Lecturi urbane, un eveniment la care oricine e liber să vină, să-şi aducă o carte de-acasă sau să aleagă una din cele puse la dispoziţie de organizatori şi să citească în aer liber. Totul cu scopul de a promova cititul ca cea mai potrivită activitate de petrecere a timpului liber, indiferent de context.

La eveniment s-au strâns circa o sută de persoane, cam tot atâtea câte cărţi au avut de oferit organizatorii. E de menţionat că din cărţile donate o parte au fost oferite de participanţii la ineditul eveniment.

Timp de o oră, orădenii au citit romane poliţiste, romane de dragoste, dar şi manuale de limba română sau franceză. "Au fost foarte mulţi care au cerut cărţi în limba maghiară. Nu am avut, dar am reţinut pentru data viitoare acest lucru", a precizat Alina Gâdoiu, una dintre organizatoarele evenimentului.

Oricine vrea să susţină evenimentul Lecturi urbane poate să doneze cărţi contactând organizatorii la adresa de e-mail oradea@orasulciteste.ro. Toate volumele vor fi donate, mai departe, pasionaţilor de literatură.

"Ne propunem ca această iniţiativă să devină o tradiţie şi să avem parte cel puţin trimestrial de astfel de manifestări, în ideea de a promova lectura în spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale", a mai spus Alina Gâdoiu.

Află mai multe despre Lecturile urbane din articolul "Lecturi urbane: Cu cărţile pe faţă"