Campania electorală se anunţă cu scântei la Sântandrei, unde, aşa cum BIHOREANUL a anticipat, PNL Bihor îl are candidat pe nimeni altul decât Mihai Gabor, zis Grecu, personaj care s-a remarcat în ultimii ani cu o reputaţie nu tocmai strălucită, din cauza numeroaselor scandaluri şi bătăi în care a fost implicat.

În loc să anunţe că mizează pe Grecu, PNL a ţinut totul sub secret, deşi săptămâna trecută a avut loc deja o desfăşurare de forţe, candidatul organizând o primă întâlnire cu alegătorii, unde şi-a prezentat realizările din ultimii 4 ani, cât a activat ca şi consilier local ales pe listele PNG.

La eveniment a participat inclusiv şeful PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, al cărui fiu l-a şi cununat pe Grecu şi despre care se spune că l-a favorizat să intre în competiţie. Dar, sub tăcere.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă la partid, cum de merge PNL în campanie cu un candidat care are un trecut famat, fiind celebre bătăile sale de prin baruri şi chiar cu poliţiştii, cornel Popa i-a luat apărarea lui Grecu.

"Nu eu l-am ales să candideze, ci este decizia organizaţiei locale şi a celei zonale, care este condusă de domnul Dumitru Neag, eu nu fac decât să respect decizia colegilor. Pe de altă parte însă vreau să subliniez că eu nu ştiu ca el (Mihai Gabor - nr.) să aibă o problemă cu legea şi nu am auzit să fi dat măcar o palmă cuiva vreodată", a spus liderul PNL.

Popa a plusat, afirmând că cineva a avut interese să îl prezinte pe Grecu ca fiind implicat în bătăi şi scandaluri provocate de el. "Ce ştiu sigur este că au fost interese să fie prezentat pe invers", a spus Cornel Popa.

Cel puţin interesant este însă că această candidatură nu a fost făcută publică, aşa cum liberalii obişnuiesc să facă. Despre aceasta s-a vorbit pentru prima oară public joi, la o conferinţă a PDL Bihor, unde actualul primar al comunei, Ioan Mărcuş, acuza că "viitorul candidat al PNL la funcţia de primar în comună", adică Mihai Gabor, dezinformează cetăţenii şi îi pune minciuni în cârcă, spunând că în urmă cu 4 ani a făcut promisiuni false despre proiectul Aparegio şi afirmând că "Zona Metropolitană Oradea este a partidului PNL".

"Nu cred că este bine ca ZMO să fie asociată cu vreun partid, indiferent care ar fi el", a spus Mărcuş.