Comisiile de specialitate din subordinea Consiliului Judeţean Bihor au fost constituite, marţi, într-o şedinţă extraordinară a deliberativului judeţean. În premieră, şedinţa a fost ţinută departe de ochii presei, jurnaliştii bihoreni nefiind anunţaţi în prealabil, aşa cum se întâmplă în mod uzual cu orice şedinţă de interes public organizată la nivel local şi judeţean.

Întrunirea aleşilor judeţeni a fost anunţată într-o rubrică de anunţuri dosită pe site-ul propriu al CJ Bihor.

BIHOREANUL l-a contactat pe noul preşedinte CJ Bihor, Pasztor Sandor, pentru a-l chestiona în legătură cu această situaţie, acesta spunând că a dispus ca şedinţa extraordinară să fie popularizată, însă apoi a plecat în concediu şi nu are cunoştinţă sub ce formă au fost îndeplinite dispoziţiile sale. 

"Săptămâna trecută am lipsit patru zile. Când am plecat am spus să fie convocată şedinţa pe marţea aceasta şi am insistat să ajungă la presă acest lucru. Am vrut să constituim comisiile de specialitate, fără de care nu se pot convoca şedinţele ordinare. Am întrebat dacă a fost anunţată şedinţa şi mi s-a spus că a apărut în paginile Jurnalului Bihorean de vinerea trecută, deci cu trei zile înainte", a spus Pasztor Sandor.

Şeful CJ n-a divulgat cine anume nu a trimis invitaţia tuturor instituţiilor de presă. Totodată, a scuzat situaţia spunând că deocamdată nu are un Birou de Presă în Consiliul Judeţean. "Biroul de relaţii cu presa mi-a fost lăsat complet gol, fără niciun angajat (n.r – de fosta conducere). Am pornit discuţiile pentru a avea acolo o persoană, dar lucrul acesta nu se poate face în câteva zile", a declarat preşedintele CJ Bihor.

În cele din urmă, Pasztor Sandor a spus că-şi doreşte o comunicare deschisă cu presa şi cetăţenii şi că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. În ceea ce priveşte componenţa comisiilor, nici măcar aceasta nu a fost anunţată marţi, Pasztor anunţând că o va publica abia a doua zi, printr-un comunicat de presă.

Contactat la rândul său de BIHOREANUL vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, a susţinut că nu ştia despre această situaţie, observând doar când a văzut că lipsesc jurnaliştii de la şedinţă. "Am crezut că nu prezintă interes întâlnirea noastră. Mă voi interesa să aflu de ce nu a fost anunţată presa", a spus acesta.