Prinţul William al Marii Britanii s-a îmbolnăvit de coronavirus în luna aprilie. Ducele de Cambridge nu a vrut să facă publică informaţia, pentru că nu a dorit să îngrijoreze cetăţenii. 

Potrivit G4media.ro, care citează The Sun - publicaţia care a oferit în exclusivitate informaţia din surse anonime - ducele a spus că nu a vorbit despre testul pozitiv deoarece "se întâmplau lucruri importante şi nu voiam să îngrijorez pe nimeni".

Potrivit presei britanice, fiul cel mare al moştenitorului tronului britanic a fost tratat de medicii familiei regale şi s-a plasat în autoizolare, pe durata căreia şi-a păstrat totuşi anumite angajamente oficiale, la care a participat prin telefon şi videoconferinţe.

Prinţul a contractat noul coronavirus în aceeaşi perioadă în care şi tatăl lui, Prinţul Charles, a transmis populaţiei că a fost testat pozitiv, la fel ca prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.

Marea Britanie a raportat deja peste 1 milion de cazuri de coronavirus şi peste 46.000 de decese cauzate de noul virus. Din acest motiv, premierul a anunţat sâmbătă seară că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie, timp de o lună. "E timpul să trecem la acţiune, pentru că nu mai există alternativă", a motivat acesta, scrie Digi.24.ro. 

Spre deosebire de carantina din primăvară, şcolile, colegiile, universităţile vor rămâne deschise. "Nu putem lăsa ca virusul să facă şi mai mult rău viitorului copiilor noştri decât a făcut-o deja", a mai declarat Johnson.