De săptămâna viitoare, orădenii se pot antrena gratis pe malul Crişului. Angajaţii companiei Celestica au amenajat, vineri, o nouă zonă de fitness în aer liber, montând patru aparate pe spaţiul verde de pe malul stâng al Crişului, în zona străzii Splaiul Crişanei, la intersecţia cu strada Oneştilor.

"Parcul activ", cum l-au denumit reprezentanţii companiei, are aparate menite să pregătească toate grupele de muşchi şi a fost făcut pe banii Celestica. "Face parte din strategia Celestica de sustenabilitate şi de responsabilitate socială. Încurajăm viaţa sănătoasă şi este şi un proiect prin care colegii noştri se simt mândri că sunt la Celestica", a declarat, la inaugurarea parcului, Violeta Carţiş, manager de training şi dezvoltare în cadrul companiei. Deşi amenajarea s-a terminat vineri, orădenii vor putea folosi parcul de forţă începând abia de duminică seară, pentru ca plăcile de beton să se fixeze.

Celestica va amenaja şi un al treilea parc activ în Oradea, într-un loc încă nestabilit. "Căutăm o zonă în care să fie mulţi sportivi", a precizat reprezentanta companiei. Prima astfel de zonă a fost inaugurată săptămâna trecută, în Parcul Bălcescu.

Locuitorii din zona străzii Splaiul Crişanei au "inspectat" cu ochii aparatele, arătându-se mulţumiţi. Totuşi, ei le-au spus reprezentanţilor Primăriei prezenţi la inaugurare că aparatele vor avea nevoie de paznic, altfel vor fi distruse de vandali.

În zonă a mai fost montat, în urmă cu doi ani, un aparat de fitness în aer liber. El se află încă acolo şi este folosit de orădeni, dar a avut nevoie de reparaţii de mai multe ori, din pricina vandalilor.