Cea mai mare sărbătoare din cursul anului bisericesc închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Adormirea Maicii Domnului, va fi prăznuită pe 15 august în chip deosebit la cea mai veche vatră monahală ortodoxă din Bihor, Mănăstirea Izbuc.

De altfel, mănăstirea își va sărbători în această zi și hramul principal, invitându-i pe credincioși să se alăture în cântarea pricesnei „La tine vin, Măicuță, la tine vin cu dor”.

Mii de pelerini din Bihor și din țară sunt așteptați în zilele de 14 și 15 august să primească hrană duhovnicească, urmând să fie primiți cu multă dragoste de obștea mănăstirii. 

Sfintele slujbe vor începe din ajun, adică de miercuri, 14 august, de la ora 19.00, cu Slujba Privegherii, Prohodul Maicii Domnului, procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la izvorul tămăduitor Izbuc, Taina Sfântului Maslu și Rugăciuni de dezlegare, încheiate cu Sfânta Liturghie de la miezul nopții.

Apoi, în ziua de joi, 15 august, praznicul va începe la ora 7.00 cu Sfințirea mică a apei la Izvorul Maicii Domnului, iar de la ora 8.00 se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, cu un sobor de preoți și diaconi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!