Deşi au trecut trei zile de la uriaşul incendiu care a provocat pagube de peste două milone de euro la Masterplast, deocamdată specialiştii nu au reuşit să determine cauzele dezastrului, dosarul fiind unul foarte complex.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor cercetează cauzele izbucnirii incendiului, iar inclusiv joi o autospecială de lucru cu apă şi cu spumă a fost mobilizată la fabrică, pentru a preveni apariţia unui nou incendiu, în cazul în care ar fi fost focare ascunse.

"Mai avem doi subofiţeri acolo pentru supravegheze zona. Autospeciala a fost retrasă ieri după amiază. Cauza producerii evenimentului nu s-a stabilit încă. Este un dosar foarte complex", a declarat vineri pentru BIHOREANUL locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

În urma dezastrului, depozitul respectiv trebuie demolat în totalitate, demolare care a şi început.

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la depozitul de materiale de construcţii Masterplast, de pe Şoseaua Borşului, iar mai multe butelii au explodat. 10 autospeciale de pompieri şi zeci de militari s-au chinuit să stingă flăcările o zi întreagă.

Reprezentanţii companiei Masterplast România au precizat, într-un comunicat de presă remis marţi, că incendiul, soldat fără victime omeneşti sau răniţi, a produs pagube de circa 2 milioane de euro, însă acestea sunt acoperite prin poliţe de asigurare. "Conform informaţiilor preliminare, cauza incendiului ar fi de natură electrică", se arată în comunicatul companiei.

Totodată, Masterplast a anunţat că activitatea firmei continuă, clienţii fiind deserviţi la sediul central din Ungaria şi la celelalte puncte de lucru ale companiei.