Concertul vocal-simfonic „La vie en rose” va avea loc joi, de la ora 20, în Cetatea Oradea. Programul este unul bogat și include lucrări renumite cum ar fi: O sole mio, Brindisi din La Traviata, Uvertură la Coțofana hoață, Funiculi funicula, La vie en rose, Chitarra romana, Granada, „I could have danced all night”, din My Fair Lady, Lippen schweigen din opereta „Văduva veselă”, „O fată ce s-a-ndrăgostit” din opereta Voievodul Țiganilor, precum și lucrarea „Lacul”, compusă chiar de dirijorul Romeo Rîmbu.

Muzician complex, Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea, cu peste 1000 de concerte conduse la pupitrul unor reputate ansambluri simfonice în săli prestigioase ale lumii, este profesor universitar la Facultatea de Arte Oradea, iar ca oboist colaborează cu diferite formaţii şi orchestre din Europa. Concertul pentru oboi şi orchestră de W. A. Mozart susținut în celebra sală Musikverein din Viena, împreună cu concertele de Haydn şi Dittersdorf, au fost înregistrate pe două LP-uri pentru Casa de discuri Electrecord.

Robert Bede s-a născut în Oradea, unde a absolvit cursurile Facultății de Muzică. A participat la diferite masterclassuri și concursuri, iar cu Filarmonica din Oradea colaborează din studenție. În 2016, a participat la un turneu alături de Ennio Morricone.

Tenorul Bede László a studiat interpretare muzicală bel canto la Conservatorul din Oradea și colaborează ca solist și corist cu Filarmonica din Oradea. Cel mai memorabil turneu la care a participat a fost cel cu celebrul Ennio Morricone.

Venită din SUA pentru a studia tehnica vocală în România, Mediana Graziella Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a obținut titlul de doctor în muzică. Este solistă a Teatrului Naţional de Operetă și Musical “Ion Dacian” din Bucureşti, s-a specializat la cursuri de master cu profesori renumiți din întreaga lume, a participat la turnee și festivaluri importante și a obținut numeroase premii la concursuri.

Mediana dă voce îndrăgitelor personaje Disney Albă-ca-Zăpada, Frumoasa din Pădurea Adormită, Cenuşăreasa, Gaby (Rio), precum și altora din Cartea Junglei sau Peter Pan.

Cei care vor să meargă la concertul din Cetate mai pot să își cumpere bilete la prețuri de 15 și 20 de lei, în funcție de zona aleasă, de la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, online pe platforma bilete.ro (https://www.bilete.ro/la-vie-en-rose/la-vie-en-rose-01-sept-2022) și cu o oră înaintea concertului, în Cetatea Oradea. Locurile sunt, însă, limitate.

Programul complet:

1. G. Rossini - Uv. La coțofana hoață

2. Luigi Denza - Funiculi funicula - Robert & László Bede

3. Louiguy & Edith Piaf - La vie en rose - Mediana Vlad

4. Eldo Di Lazzaro - Chitarra romana - Robert Bede

5. Ernesto di Curtis - Non ti scordar - Mediana Vlad & László Bede

6. C. W. Gluck - Orfeu și Euridice

7. Augustin Lara - Granada - Robert & László Bede

8. F. Loewe - My Fair Lady: aria Elizei: “I could have danced all night” - Mediana Vlad

9. Rodolfo Falvo - Dicitencello vuie - László Bede

10. Franz Lehár - Lippen schweigen (din opereta “Vaduva vesela”) - Mediana Vlad & Robert Bede

11. Cesare Bixio - Mamma - Robert & László Bede

12. J. Strauss (fiul) - cupletul Arsenei (actul III): “ O fată de s-a-ndrăgostit” din opereta Voievodul Țiganilor - Mediana Vlad

13. Romeo Rîmbu - "Lacul" - Robert Bede

14. Eduardo Di Capua - O sole mio - Robert & László Bede, Mediana Vlad

15. Giuseppe Verdi - Brindisi (La Traviata) - Mediana Vlad, Robert & László Bede

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!