Laboratorul de electronică al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea a fost modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație, în urma unui proiect derulat de compania Plexus și asociația „Casă Dragă Casă”.
Investiția se ridică la 70.000 de euro, iar laboratorul a fost redat în folosință joi, după o festivitate la care au luat parte profesori, studenții și reprezentanți ai companiei, respectiv ai ONG-ului.
Prezent la eveniment, rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău a afirmat că „orice student și orice cadru didactic și-ar dori un asemenea laborator” și a subliniat importanța relațiilor de parteneriat pe care universitatea le are cu mediul economic, mulțumind companiei Plexus pentru implicarea ei în modernizarea laboratorului. „Am început anul frumos, datorită vouă”, a mai spus Bungău.
Decanul IETI, conf. univ. dr. Eugen Gergely, a precizat că noul laborator pune studenții și cadrele didactice în fața unor standarde tehnologice foarte ridicate. „Plexus este unul din cei mai importanți angajatori ai studenților și absolvenților noștri”, a subliniat Gergely, adăugând că facultatea „este mândră că poate furniza material uman de calitate industriei locale”.
Managerul general al Plexus Services România, Cristian Gurka, a declarat că, „industria nu poate exista fără colaborarea cu mediul academic. Convinși de aceasta, noi facem eforturi ca echipamentele la care studenții au acces să fie la nivelul tehnologic al anului 2025. Angajații noștri nu pot folosi tehnologia de ultimă generație pe care o avem dacă dumneavoastră, universitățile, nu le asigurați o educație valoroasă”.
Constantin Bungău, Emil Barna și Cristian Gurka (în fotografie, de la stânga la dreapta) au tăiat panglica de inaugurare a laboratorului
Totodată, directorul Asociației „Casă Dragă Casă”, Emil Barna, a precizat că ONG-ul a fost o punte între compania și universitate, arătându-și speranța că studenții vor merge entuziaști în noul laborator.
De noile facilități vor beneficia sutele de studenți care învață la programele de studii Electronică Aplicată, Rețele și Software de Telecomunicații, dar nu numai, a precizat directorul Departamentului de Electronică și Telecomunicații, șeful de lucrări dr.ing. Adrian Burcă.
Pe de altă parte, Plexus a anunțat că îi așteaptă pe studenții orădeni și în stagii de internship și practică de specialitate în cadrul companiei, invitându-i chiar să își realizeze proiectele de diplomă în cotutelă, cu specialiști ai firmei.