Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au acum un laborator modern dedicat disciplinelor de echipamente și tehnologii electrice. Firma locală Schrack Technik, producătoare și distribuitoare de produse și sisteme din domeniul instalațiilor electrice, a investit în dotarea cu echipamentele necesare studiului, a anunțat joi Universitatea din Oradea.

Mai precis, compania a asigurat o gamă variată de echipamente, precum relee, contactoare, întrerupătoare diferențiale, elemente de conectică și tehnologii electrice de ultimă generație.

„Ne bucurăm să avem oportunitatea de a colabora cu Schrack, pentru a consolida și extinde resursele laboratorului nostru. Această asociere reprezintă un angajament ferm pentru excelență academică și pregătirea viitoarelor generații de profesioniști în domeniul echipamentelor electrice și tehnologiilor conexe, inclusiv prin parteneriate internship pentru studenții Universității din Oradea. Acest parteneriat ne-a dat ocazia ca, în domeniul cercetării, să realizăm un modul experimental și să publicăm trei lucrări științifice în cadrul unor conferințe internaționale cotate ISI”, a precizat șeful de lucrări Claudia Olimpia Stașac, managerul proiectului denumit INO_Transfer.

Echipamentele îi vor ajuta pe studenți să pună în practică conceptele teoretice învățate, facilitându-le astfel învățarea.

Colaborarea între compania privată și Universitatea din Oradea va continua, spun cele două părți, mai cu seamă că directorul Schrack Technik Oradea, Marius Chiș, precum și toți inginerii firmei sunt absolvenți ai instituției locale de învățământ superior.

„Ne-am dorit colaborarea cu Universitatea din Oradea și pot să vă spun că lucrăm, împreună, în cele mai bune condiții. Încă de la început a existat o deplină deschidere din partea ambelor părți. Așa că nu ne putem dori decât ca această colaborare să meargă mai departe”, a declarat inginerul Marius Chiș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!