A fost o seara incendiara la Madrid, la Caja Magica. Zeci de mii de oameni au urmarit cu sufletul la gura gala EMA. Printre marii castigatori ai acestei editii s-a numarat Lady Gaga, care a obtinut trei trofee MTV.

Ke$ha a castigat la categoria Best New Act, in lupta cu Justin Bieber, Plan B, Jason Derulo si B.o.B. Paramore a castigat Best Alternative la EMA 2010 in fata celor de la Gorillaz, Gossip, Vampire Weekend si Arcade Fire.

Lady GaGa a castigat premiul pentru Best Pop in defavoarea lui Katy Perry, Miley Cyrus, Shakira si Rihanna. Aceeaşi artistă a câştigat şi Best Female şi Best Song.

Trupa Bon Jovi primeste premiul Global Icon pentru activitatea din intreaga cariera, premiu acordat in premiera in istoria MTV EMA! De cand s-a format in 1983, Bon Jovi a vandut peste 125 milioane de albume in toata lumea, a sustinut peste 2700 de concerte in 50 de tari si a primit numeroase premii si laude, fiind admisa inclusiv in prestigioasa UK Music Hall Of Fame si Songwriters Hall of Fame.

Din pacate Inna nu a reusit sa ne aduca pentru prima data in istoria EMA premiul pentru Best European Act. Premiul a fost castigat de reprezentantul Italiei, Marco Mengoni.

Best Hip Hop a fost câştigat de Eminem, în timp ce Best Live Act de Linkin Park, iar Best Male de Justin Bieber.

La categoria Best Video, laureată a fost Katy Perry, iar la Free Your Mind Shakira. World Stage Performance a fost câştigat de Tokio Hotel.