Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, deputatul UDMR de Bihor, Lakatos Peter, a declarat că lozinca "ţara are nevoie urgentă de buget", creată de mass-media, pune o presiune mare pe partidele din coaliţie, presiune la care nu vor rezista.

"Preşedinţii filialelor judeţene ale partidelor din opoziţie vor executa presiuni pentru a intra la guvernare, sperând că se poate împărţi caşcavalul. Dar acest caşcaval e şvaiţer, plin de găuri, iar nimic împărţit tot nimic e", a declarat Lakatos.

Parlamentarul spune că cel mai logic scenariu de guvernare este ca Parlamentul să-l voteze pe premierul desemnat Liviu Negoiţă, implicit bugetul şi programul său de guvernare. "Pe cât e de logic, pe atât de improbabil, pentru că Negoiţă se va culca, apoi se va trezi, şi va spune , îşi dă seama că el nu e cel mai indicat pentru această fază în care ne găsim şi se retrage", a spus deputatul.

Lakatos spune că există posibilitatea ca Traian Băsescu să vină cu o nominalizare care, pentru o parte din PNL să fie acceptabilă. "Deocamdată, UDMR analizează şi aşteaptă", a încheiat parlamentarul UDMR.