După ce deputatul PSD Ioan Roman, deputatul PNL Lucia Varga şi senatorul PNL Cornel Popa au acuzat public că decolarea aeronavei Tarom care i-a adus miercuri de la Bucureşti a întârziat aproape o oră, fără ca pasagerii să fi fost anunţaţi, pentru că PDL-istele Elena Udrea, Roberta Anastase şi Anca Boagiu au întârziat la aeroport, deputatul UDMR Lakatos Peter spune că, în cazul său, situaţia a fost diferită.

"S-a anunţat cu 24 de ore înainte întârzierea. Eu mi-am cumpărat bilet marţi la prânz şi mi s-a comunicat că ora de plecare va fi 17.50. Aşa a apărut şi pe bilet", a declarat Lakatos joi, într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul UDMR susţine că premierul Emil Boc, care a venit la Oradea cu acelaşi avion, a ajuns la aeroportul din Bucureşti cu aproximativ zece minute înainte de ora iniţială de decolare, adică pe la 17.05. "Am văzut că a intrat în microbuzul cu care a mers la avion toată lumea. Poate că e populism, dar eu zic că a ţinut cont şi de părerea mass-media", a mai spus deputatul, făcând referire la faptul că premierul a fost acuzat în presă că se foloseşte de bani publici şi de mijloacele de transport ale Guvernului în campania internă a PDL.

Cât despre faptul că Tarom a folosit în cursa de miercuri spre Oradea o aeronavă mai mare decât de obicei, Lakatos a spus că acest lucru nu este inedit. "S-a mai întâmplat şi în alte situaţii", a spus deputatul, precizând că oricum avionul a fost plin.