Pasionaţii de istorie şi numismatică sunt invitaţi săptămâna viitoare, marţi, de la ora 12, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, unde va avea loc lansarea unei cărţi despre un tezaur de monede dacice descoperit în Feniş, judeţul Arad.

Potrivit organizatorilor, cartea se numeşte "Tezaurul de monede dacice de la Feniş (jud. Arad). Studiul ştanţelor aplicat monedelor de tip Mit Bartkranzavers/Toc-Chereluş" şi a apărut la editura Mega din Cluj-Napoca la finalul anului trecut, cu sprijinul financiar al Complexului Muzeal Arad şi al Consiliului Judeţean Arad.

Autorii cărţii sunt Corina Toma, numismat la MŢC, şi Florin Mărginean, în prezent arheolog la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Despre volum a vorbit, în prefaţă, dr. Theodor Isvoranu, cercetător ştiinţific la Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" al Academiei Române din Bucureşti.

Potrivit cercetătorului, citat într-un comunicat al MȚC, "acest studiu monografic al tezaurului de la Feniş este o realizare de excepţie pentru numismatica din România, o contribuţie de certă importanţă pentru cercetarea prezenţei monetare nord-dunărene în complicata perioadă a ultimului veac al erei precreştine".

La lansare este invitat şi profesorul emerit dr. Radu Ardevan de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, care, în calitate de specialist în numismatică antică, va face prezentarea cărţii.