Sâmbătă, la ora 15, va avea loc lansarea volumului „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei”, în prezența autorului, Dan Pavel, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor.

Alături de autor, la eveniment vor lua cuvântul Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației „Corneliu Coposu”, și dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeograf, secția Muzeul Orașului Oradea, iar moderator va fi prof. univ. dr. Gabriel Moisa, managerul MȚC.

„Modul în care «Sfinxul din Bădăcin» a interacționat cu marile personalități, felul în care își gândea acțiunile, analiza lucidă și critică a propriului trecut, și mai ales felul în care a acționat în diferite împrejurări cruciale pentru România, toate aceste și-au pus amprenta asupra tânărului învățăcel. A fost o școală politică cu un singur mentor și un singur discipol. Și ce poate fi mai fascinant decât o școală politică pentru un singur om?”, menționează autorul.

Dan Pavel este politolog, profesor de științe politice la Universitatea București, doctor în filosofie și teologie medievală, filosof, scriitor, editorialist și membru al Uniunii Scriitorilor din România. A semnat analize și comentarii de politică internă și internațională, a tradus cărți de știință politică, a publicat studii, prefețe și studii introductive și a avut contribuții la volume colective.

Evenimentul de lansare de carte este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal și Fundația „Corneliu Coposu”, Episcopia Greco-Catolică Oradea și Fundația „Academia Civică”, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!