Bihorenii sunt invitați, miercuri (7 decembrie), de la ora 12, la Universitatea din Oradea (Aula Magna), la lansarea volumului „Silviu Dragomir, Avram Iancu – o viață de erou”.

Cartea este de fapt o reeditare îngrijită de istoricul clujean Ioan Bolovan și de omologul său orădean Sorin Șipoș a volumului scris de Silviu Dragomir, secretarul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1918, despre Avram Iancu.

Bolovan și Șipoș semnează și studiul introductiv și nota acestei ediții. Cu o prefață scrisă de Liviu Maior, cartea a apărut la Editura Școala Ardeleană, Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

„Despre carte vor avea onoarea să vorbească: PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea, prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, și prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș”, a transmis Universitatea din Oradea.

La prezentarea cărții sunt așteptați studenți, masteranzi și doctoranzi, precum și cadre didactice care iubesc istoria românilor și personalitatea lui Avram Iancu.

Studenții vor primi câte un exemplar gratuit din volumul tipărit cu sprijinul Episcopiei Române Unite cu Roma, cu dedicație din partea editorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!