Editura Litera și revista de cultură Familia invită iubitorii de carte la lansarea romanului „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” de Alexandru Lamba, apărut în colecția Biblioteca de Proză Contemporană coordonată de scriitoarea Doina Ruști.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie, începînd cu ora 18:30, la Librăria Humanitas (Republicii 11).

Alături de autor se vor afla scriitorii Anca Zaharia și Mircea Pricăjan.

„Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” este un thriller psihologic despre șapte păcate, între care invidia, lenea, superbia ori desfrânarea, plus un personaj care caută purgatoriul. Era o poveste de azi, alertă, frustă și simbolică în același timp.

„Scenele se construiesc ca niște cadre cinematografice, alternând planul îndepărtat cu cel apropiat, iar ritmul este dat de structurile dialogale – scurte, intense, pe alocuri repetitive, ca o țesătură care introduce o anumită linie-refren.” – Cristina Bogdan

Alexandru Lamba (n. 1980) este scriitor și editor al revistei online „Galaxia 42”. A publicat două romane: „Sub steaua infraroșie” (2016) și „Arhitecții speranței” (2017), și un volum de proză scurtă, „Singurătatea singularității” (2018). A primit, printre altele, Premiul „Chrysalis“ al European Science Fiction Society, în 2016, și Premiul „Vladimir Colin”, în 2021.

Pagina evenimentului, aici!