Părinţi, se împarte laptele praf! Administraţia Socială Comunitară Oradea va distribui începând din 23 mai laptele praf pentru sugarii care nu beneficiază de lapte matern. Beneficiarii vor putea ridica cutiile de lapte praf de la sediul ASCO din strada Primăriei între orele 7:30 - 15:30.

Conform unui comunicat al ASCO, pentru micuţii de până la 4 luni se vor acorda cinci cutii de lapte Vitalact Basic de câte 400 de grame, în vreme ce pentru sugarii între 5 şi 12 luni se vor împărţi trei cutii.

Pentru eliberarea cutiilor de lapte praf beneficiarii vor trebui să prezinte reţetă de la medicul de familie pe luna în curs.

Laptele praf se acordă gratuit pentru copiii ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării datorită unor boli grave. În această catogorie se includ afecţiuni precum: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu hiv, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi sau eclampsie.

De asemeni, vor mai beneficia de această facilitate orfanii de mamă, copiii adoptaţi sau aflaţi în plasament, precum şi sugarii sănătoşi la care medicul specialist constată o creştere sub limita inferioară a normalului vârstei datorită absenţei laptelui sau insuficienţei cantitative a laptelui matern.