Aproape 3.000 de cutii cu lapte care urmau să ajungă la elevii din mai multe şcoli din Bihor, inclusiv din Oradea, au fost oprite vineri de la distribuire de OPC şi Inspectoratul Şcolar, după ce mai mulţi copii au sesizat în ultimele zile că produsul era stricat.

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului ne-a înştiinţat că au fost depistate loturi de lapte care nu respectă normele, astfel că Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis sistarea distribuirii a două loturi destinate unor şcoli din municipiul Oradea şi din judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian.

Elevii şi profesorii de la mai multe şcoli au sesizat încă de miercuri că laptele are mirosul şi gustul specific celui alterat, iar inspectorii OPC Bihor au stabilit că această sesizare se confirmă. Aşa că vineri două loturi, ce conţineau 2.942 de cutii de lapte şi erau destinate unor şcoli din Oradea şi din comune aflate în nordul judeţului, au fost oprite de la distribuire. Totodată, OPC Bihor a amendat firma distribuitoare, Logistic Media Pop Art SRL, înregistrată în judeţul Cluj, cu 10.000 lei.

Consiliul Judeţean Bihor, care a încheiat contractul cu firma clujeană pentru distribuirea laptelui elevilor, şi Direcţia pentru Sănătate Publică au demarat o anchetă. Din primele verificări, laptele produs de firma Olympus Braşov era în termen de valabilitate, ceea ce sugerează că a fost depozitat în condiţii improprii de către distribuitor.