Judoka orădeană Larisa Florian s-a clasat pe podium și a intrat în posesia medaliei de bronz la întrecerile continentale European Open Romania, desfășurate la Cluj Napoca, în perioada 30-31 mai.

Sportiva, pregătită de antrenorii Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco, a concurat în cadrul categoriei 52 kg, unde, în semifinale, a întâlnit-o pe Andreea Chițu, cea mai bună judoka română din momentul de față. Cu toate acestea, Larisa a condus lupta până către final.

„Competiția de la Cluj a fost ultima înaintea participării mele la Jocurile Europei de la Baku din perioada 25-28 iunie. Chiar dacă în semifinală am pierdut în fața Andreei Chițu, eu consider că am făcut un meci bun, conducând-o până în ultimele 18 secunde, după care am ajuns la sol și ea m-a strangulat, neputând să scap. Sunt fericită ca am obținut medalia de bronz, am acumulat câteva puncte și mi-a ridicat moralul pentru Jocurile Europei, unde sper să obțin un rezultat cât mai bun”, a declarat pentru BIHOREANUL Larisa Florian.

La competiția de la Cluj Napoca au participat 319 sportivi din 41 de țări.