Judoka orădeană Alexandra Larisa Florian, în limitele categoriei 52 kg, a reuşit o performanţă notabilă, izbutind să-şi adjudece medalia de aur la Campionatele Europene de cadeţi (U17), competiţie desfăşurată în weekend în Malta, la Cottonera.

Tânăra sportivă orădeană, pregătită de antrenorii Aurelian Fleisz şi Alexandru Gopncearenko, a avut o evoluţie de excepţie la aceste întreceri, dominând cu autoritate categoria. Cele 5 meciuri pe care le-a susţinut şi pe care le-a şi câştigat au scos în evidenţă forma foarte bună în care se găseşte sportiva clubului LPS Bihorul.

De altfel, Larisa Florian s-a impus în 4 dispute înainte de limită, prin ippon. Primele două meciuri şi finala au fost "rezolvate" chiar în primele 4-5 secunde. "Larisa a fost peste adversarele categoriei. Ţin s-o felicit şi să-i mulţumesc pentru conştinciozitatea de la antrenamente, fiindcă acest rezultat este rodul unei munci asidue", a declarat antrenorul Aurelian Fleisz.

La rândul său, directorul LPS Bihorul, Dan Matei, a ţinut să sublinieze că "aceasta este cea mai înaltă performanţă pe care am obţinut-o şi care a obţinut-o şi Liceul Sportiv de când îl conduc".

"Mă bucur foarte mult că am câştigat titlul de campioană europeană. M-am concentrat pentru fiecare meci. Cel mai greu a fost în semifinale, cu o sportivă din Rusia, care era vicecampioană europeană. Am reuşit însă s-o înving prin ippon, iar după aceea în finală am câştigat lejer", a declarat şi proaspăta campioană continentală, Larisa Florian.

Ea a mai spus că modelul ei de sportivă e japoneza Tani Tamura, una dintre adversarele principale ale Alinei Dumitru.

Larisa Florian a renunţat la participarea la Campionatele Balcanice din Grecia, însă va fi prezentă peste trei săptămâni la Trabzon, în Turcia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde speră, de asemenea, să-şi adjudece prima poziţie.

Trei medalii şi la CN de copii U13

Într-o altă ordine de idei, la Deva a avut loc Finala Campionatului Naţional de Copii U13, unde bihorenii au cucerit trei medalii, aur, prin Laurenţiu Mezei, în limitele categoriei 50 kg, şi bronz, prin Darius Mudura, la 38 kg, de la LPS Bihorul, respectiv argint, prin Florin Suciu, în cadrul categoriei +55 kg, din Marghita.

Pe echipe, formaţia orădeană, alcătuită din Argyelean Bogdan, Mihai Surducan, Denis Trif, Răzvan Stoica, Denis Alexandrache, Darius Mudura, Darius Butusina, Laurenţiu Mezei, Onadi Robert şi Florin Suciu şi antrenată de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko, a ocupat locul V.

La feminin, Cristina Trifan, în limitele categoriei 52 kg, a ocupat locul V, această sportivă fiind compondentă a clubului Crişul, antrenoare Olimpia Ianc.

În total, întrecerile de la Deva au reunit la start 350 de sportivi de la 67 de cluburi din întreaga ţară, Oradea fiind prezentă cu 10 judoka.