Cea mai valoroasă judoka orădeană a momentului, Larisa Florian, a obţinut un nou rezultat de răsunet internaţional.

Sportiva legitimată la Liberty LPS Bihorul Oradea, unde este pregătită de antrenorii Aurelian Fleisz şi Sasha Goncearenco, a reuşit să câştige categoria 52 kilograme de la Campionatele Europene de judo Under 23, care se desfăşoară în Bulgaria, la Samukov.

În primul meci, din cadrul optimilor de finală, Larisa a învins-o pe reprezentanta ţării gazdă Galia Ivanova. Apoi, în sferturile de finală a trecut de Shira Hayat, din Israel, iar în semifinale a dispus de Distria Krasniqi din Kosovo.

În fine, în ultimul act, în finală, Larisa Florian s-a impus în faţa unei alte reprezentate a Israelului, Gili Cohen. Astfel, sportiva orădeană şi-a adjudecat medalia de aur şi, implicit, titlul continental de campioană.

O altă medalie de aur pentru delegaţia României a fost cucerită la categoria 57 kg, de Loredana Ohâi, care s-a impus în finală în faţa franţuzoaicei Lola Benarroche. La aceeaşi categorie însă, Andreea Geanina Florian, sora Larisei, a cedat în primul tur la Narges Mohseni (Austria).

Europenele de judo din Bulgaria au reunit în total 276 de sportive, proveniţi din 36 de ţări, dintre care 159 la masculin şi 117 la feminin.