Judoul feminin românesc continuă să producă noi talente. Considerată o adevărată urmaşă a campioanei olimpice Alina Dumitru, orădeanca Larisa Florian s-a situat pe locul 5 la categoria -52 kg, după o evoluţie foarte bună, ratând cu puţin un loc pe podium.

Clasarea în apropierea podiumului pentru judoka orădeană este cu atât mai valoroasă cu cât Larisa are numai 15 ani, fiind cu 5 ani mai tânără decât adversarele cu care s-a confruntat!

Larisa le-a învins prin ippon pe Cohen Gilli (Israel) în doar 7 secunde, Starkova Oleksandra în 16 secunde şi Tugba Zehir (Turcia) după 1 minut şi 18 secunde.

Neşansa a făut ca în turul 4 orădeanca să dea piept cu japoneza Anzu Yamamoto, viitoarea campionă mondială, în faţa căreia a cedat, tot prin ippon, după o dispută care a durat 49 de secunde.

Meciul pentru medalia de bronz le-a adus faţă în faţă pe Larisa Florian şi franţuzoaica Priscila Gneto. Lupta pe tatami a durat 3 minute şi 53 de secunde, sportiva româncă pierzând prin ippon.

În clasament, Larisa Florian a fost devansată de sportive provenite din ţări cu tradiţie în judo: 1. Anzu Yamamoto, Japonia; 2. Eleudis Valemtim, Brazilia; 3. Priscilla Gneto, Franţa; 3. Tugba Zehir, Turcia.

"Este un rezultat deosebit de promiţător. Larisa este una dintre cele mai bune sportive din generaţia sa, o speranţă reală a judoului orădean şi românesc. Ea şi-a dorit mult o medalie la Agadir, dar are tot timpul să câştige altele, fiind încă foarte tânără", ne-a declarat antrenorul Aurelian Fleisz.