În această săptămână, de luni şi până duminică se desfăşoară la Chelyabinsk, în Rusia, Campionatele Mondiale de judo pentru seniori. La aceasta ediţie a întrecerilor mondiale Oradea va fi reprezentată de Alexandra Larisa Florian, care va participa în limitele categoriei 52 kg.

Este prima participare la un Campionat Mondial de seniori pentru Larisa, care la mondialele de cadeţi şi juniori, la care a participat până acum, a realizat următorul palmares:
- locul V la Campionatele Mondiale de Juniori U-21, din Maroc, în 2010
- locul III la Campionatele Mondiale de Cadeţi U-17, din Ucraina, în 2011
- locul III la Campionatele Mondiale de Juniori U-21, din Slovenia, în 2013

Ziua de concurs a Larisei Florian la Campionatele Mondiale de seniori de la Chelyabinsk este marţi, 26 august, iar obiectivul ei "este clasarea cât mai aproape de podium, pentru că Larisa este încă la vârsta junioratului", a declarat antrenorul ei, Aurelian Fleisz.

"Această ediţie de campionat mondial se anunţă a fi una dintre cele mai puternice competiţii, ţinând cont că sportivii obţin un număr mare de puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016", a spus Fleisz.

Înainte de competiţia din Rusia, antrenorul orădean a desfăşurat un stagiu de pregătire în perioada 22 iulie - 22 august în Japonia la unele dintre cele mai prestigioase centre şi universităţi din această ţară. Echipa cu care a participat a fost formată din: Alexandra Larisa Florian (52 kg), Andreea Geanina Florian (57 kg), Luca Mihai Kunszabo (100 kg) şi Andrei Cosmin Guşă (81 kg).

Programul pregătirii de la acest stagiu s-a desfăşurat astfel: în perioada 22 iulie - 31 iulie la Institutul Kodokan, între 1 şi 10 august la Universitatea Daito Bunka şi între 11 şi 22 august la Universitatea Tsukuba.