Judoka orădeană Larisa Florian a ocupat locul al V-lea la întrecerile categoriei 52 kg feminin de la Jocurile Europene de la Baku, din Azerbaidjan.

Sportiva de la Liberty LPS Bihorul fost învinsă joi de nemţoaica Mareen Kraeh în meciul pentru medalia de bronz.

Florian a cedat după doar 56 de secunde de luptă, Kraeh reuşind două waza-ari, astfel că românca a pierdut prin ippon şi a ocupat locul al V-lea.

De precizat că Larisa Florian a trecut în şaisprezecimile de finală de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards din Marea Britanie, însă a fost învinsă în sferturile de finală de rusoaica Natalia Kuziutina.

În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, înainte de meciul cu Kraeh.

"La această competiţie m-am simţit foarte motivată, am încercat să mă concentrez pentru fiecare meci în parte şi să dau totul din mine pentru obţinerea unei medalii… Îmi pare rău că până la urmă am terminat pe locul V, eu cred ca eram foarte aproape de a obţine o medalie", a declarat BIHOREANULUI judoka orădeană.

Colega de lot naţional a Larisei, Andreea Chiţu, a reuşit să cucerească cea de-a doua medalie de aur pentru delegaţia României la Jocurile Europene de la Baku, după ce în finala aceleiaşi categorii a învins-o pe franţuzoaica Annabelle Euranie.

De menţionat că întrecerile de judo de la Baku au contat şi pentru Campionatele Europene din acest an, după ce competiţia continentală programată în primăvară la Glasgow nu s-a mai disputat.