Sportiva orădeană Larisa Florian a reuşit să-şi adjudece medalia de bronz la Campionatele Mondiale de judo cadeţi de la Kiev, după ce a izbutit să se impună în 4 dispute din cele 5 pe care le-a susţinut la categoria 52 kg.

Judoka orădeană, legitimată la LPS Bihorul şi care îi are ca antrenori pe Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko, a reuşit să se califice în faza semifinală a categoriei de greutate după ce s-a impus în cele trei dispute numai prin ippon, înainte de limită.

În primul tur, Larisa a avut-o ca adversară pe Alexandra Pryde din Africa de Sud, pe care a reuşit s-o învingă destul de repede. Aceaşi soartă au avut-o însă şi următoarele sale adversare, Anhelina Pulianovich, din Belarus, şi Jang Jiyeong, din Coreea de Sud, pe care le-a învins tot înainte de limită, în faza optimilor şi sferturilor de finală.

Din păcate, în penultimul act, tânăra sportivă orădeană a dat peste o judoka foarte bună, pe care nu o cunoştea înainte, asiatica Kano Yonezawa, din Japonia, care, la rându-i, a reuşit să se impună în semifinale tot prin ippon.

În disputa pentru medalia de bronz, Larisa Florian a câştigat apoi lupta cu daneza Sofie Kaul, adjudecându-şi un onorant loc III.

O altă tânără judoka din Oradea, Patricia Petraş, componentă a aceluiaşi club LPS Bihorul, a participat la competiţia din capitala Ucrainei în cadrul categoriei 48 kg, însă a fost eliminată încă din primul tur, fiind învinsă de Zhanar Kaskin din Kazahstan.

Altă medalie pentru judo-ul românesc în competiţiile internaţionale a fost cucerită în weekend de Radu Valentin, în China, la Campionatele Universitare, bronz la categoria 90 kg. Radu Valentin este implicat însă în scandalul care a dus la arestarea lui Daniel Brata şi, foarte probabil, imediat după întoarcerea din China, va fi reţinut.