Sportivii orădeni Larisa Alexandra Florian şi Vlad Vişan au reuşit să înregistreze evoluţii foarte bune la întrecerile Cupei Europene la judo juniori U21, competiţie care s-a desfăşurat în Germania, la Berlin, în perioada 2-4 august.

În cadrul categoriei feminine de 52 kg, Larisa Florian şi-a învins toate adversarele ivite în cale şi a încheiat, astfel, pe primul loc, intrând în posesia medaliei de aur.

De asemenea, la 73 kg masculin, Vlad Vişan a obţinut numai victorii şi s-a clasat tot pe primul loc.

Aceste medalii de aur obţinute de sportivii orădeni sunt cu atât mai remarcabile cu cât întrecerile de la Berlin au reunit 521 de sportivi din 34 de ţări.

O altă sportivă de la JC Liberty LPS Bihorul, Lorena Podelenczki, s-a clasat a V-a în limitele categoriei 70 kg. Tot la 70 kg a mai participat şi Mădălina Pantea, fără să se claseze în apropierea podiumului însă. Acelaşi lucru l-a consemnat şi David Pusztai, la 73 kg.

Conform antrenorilor Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco, competiţia "a fost o ultimă verificare a stadiului de pregătire înaintea Campionatelor Europene de juniori U21, care se vor desfăşura la Sarajevo, în Bosnia - Herţegovina, în perioada 20 - 22 septembrie".

Până atunci însă, în perioada 8 - 11 august, cei doi antrenori orădeni vor participa cu sportivii Kunszabo Luca, la + 90 kg, şi Guşa Andrei, la 73 kg, la întrecerile Campionatelor Mondiale de cadeţi U18 de la Miami (SUA).