Sportiva orădeană Larisa Florian a reuşit o frumoasă performanţă în acest weekend, izbutind să cucerească medalia de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană mondială de judo juniori.

Legitimată la CSM Liberty LPS Bihorul şi antrenată de antrenată de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco, judoka orădeană a participat astfel cu succes la întrecerile Campionatului Mondial de judo pentru juniori, care s-au desfăşurat în Statele Unite ale Americii, îmbunătăţindu-şi performanţa de anul trecut, când la Ljubljana, în Slovenia, a ocupat locul III, cucerind bronzul.

La întrecerile Mondialelor din SUA, de această dată, în cadrul categoriei 52 de kilograme, Larisa Florian a trecut de Briana Mc Cracken, din Canada, Hela Ayari, din Tunisia, care este campioana Africii, Mzia Beboshvili, din Georgia, Astride Gneto, din Franţa, iar în semifinale a învins-o pe japoneza Mako Uchio.

În finală, însă, Larisa a avut un meci greu cu franţuzoaica Amandine Buchard, care a reuşit să se impună după 3 minute şi 22 secunde de luptă.