Asociaţia Pedalăm din Oradea organizează sâmbătă un marş al bicicliştilor, prin care membrii organizației doresc să promoveze mersul pe două roți.

Iubitorii de pedalat se vor întâlni la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, de pe Calea Borşului nr. 4, sâmbătă, la ora 12, şi vor porni pe traseu la ora 12.30. Tura va avea o lungime de 30 de kilometri, finalul cursei fiind intrarea în localitatea Peterd din Ungaria.

Organizatorii au transmis că la eveniment poate participa oricine, cu excepţia copiilor sub 4 ani. Părinţii care își vor lua cu ei copiii sunt rugaţi să aducă şi un paşaport al minorului şi o procură notarială pentru a putea trece graniţa.

La finalul cursei, în Peterd, bicicliştii se vor opri la un restaurant unde vor lua masa, participanţii fiind sfătuiţi să aibă la ei forinţi sau un card bancar.

"La această tură participanţii vor avea nevoie de buletin, cască de protecţie, lumini faţă-spate pe bicicletă, vestă reflectorizantă, cameră de rezervă ori un kit de reparaţie pană, o pompă şi multă voie bună", au transmis membrii asociaţiei.

Eveniment mondial

Cursa se desfăşoară în cadrul evenimentului "Lasă butoniada, vino la pedaliada!", organizat de Asociația Ama Events și Asociația Junior Sport și cofinanțat de Comisia Europeană prin programul european Erasmus + Sport. 

"Pedalida este o cursă populară cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie. Iniţial, trebuia să aibă loc o singură acţiune, la Timişoara, dar ne-au contactat mai multe comunităţi de biciclişti care au dorit să se alăture acestei acţiuni. Avem deja confirmate evenimente similare la Bucureşti, Craiova, Hunedoara şi Oradea, dar ne aşteptăm să crească numărul de grupuri de biciclişti care vor ieşi pe trasee din toată ţara", a explicat Beatrice Mercado, preşedintele Asociaţiei Junior Sport, coordonatorul pedaliadei în România, potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia Pedalăm din Oradea.

Evenimentul se va desfășura simultan și în mai multe orașe din Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia.