Situaţie dramatică petrecută la sfârşit de săptămână în Oradea. O fetiţă în vârstă de 3 ani şi jumătate a murit după ce a căzut, vineri, pe scara unui bloc, iar cei care aveau grijă de ea nu au dus-o la medic, în ciuda multipleor răni suferite, decât abia duminică după amiază.

Duminică, micuţei i s-a făcut rău, un echipaj al SMURD fiind chemat printr-un apel la numărul de urgenţă 112. Deşi i-au acordat îngrijiri şi au şi transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, medicii nu au mai avut cum să-i salveze viaţa.

"Fetiţa avea leziuni la cap, torace, membre, era în stare gravă, şi a decedat la spital", a declarat luni pentru BIHOREANUL dr. Beres Zsolt, de la SMURD.

Micuţa fusese lăsată de către mama ei în grija unor prieteni care locuiesc în blocul ANL din strada Decebal. Trist este că, deşi copila a căzut şi s-a rostogolit pe 12 trepte, fiind evident rănită, nu a fost dusă la medic la timp.

"Rezultatele autopsiei confirmă că moartea fetiţei ar fi putut cauzată de căderea de la înălţime, de la nivelul scărilor, care a provocat numeroase contuzii şi o hemoragie internă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea va continua cercetările, pentru ucidere din culpă, dat fiind că victima ar fi căzut vineri, dar până duminică nu a fost dusă la medic", a precizat BIHOREANULUI procurorul Maria Cotrău, purtător de cuvânt al Parchetului Bihor.

Potrivit acesteia, urmărirea penală se face în această etapă doar cu privire la faptă, nu şi la persoane.