Peste 20 de voluntari din două organizaţii nonguvernamentale, Areus şi Let’s Do It, Romania, dar şi rangeri ai Administraţiei Parcului Natural Apuseni au strâns gunoaiele aruncate pe marginea DN 75, între Băiţa şi satul de vacanţă Vârtop.

Acţiunea a avut loc pe 31 iulie, când la nivel mondial se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Rangerilor. Potrivit unui comunicat transmis duminică de asociaţia Areus, voluntarii au parcurs 16 kilometri de şosea şi au umplut cu mizerii 150 de saci de gunoaie, care apoi au fost colectaţi cu sprijinul Primăriei Nucet. Voluntarii şi-au stabilit şi un motto al acţiunii: "Laşi în urmă ceea ce eşti".

"Sperăm ca acest tip de acţiuni să inspire cât mai multe persoane să ne urmeze exemplul, dar şi să fie mai atenţi unde aruncă deşeurile şi să acorde o mai mare importanţă mediului înconjurător", a transmis Lucian Petruse, fondatorul Areus.

Totodată, directorul APNA, Alin Moş, a făcut un apel la turiştii care urcă spre Vârtop, cerându-le să nu mai arunce pe geamul maşinii gunoaiele de care nu mai au nevoie.