Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunţat, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că îl va numi în funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" pe Laurenţiu Chiană, biolog de profesie şi proprietar al laboratorului de analize medicale Humanamed.

Birta a explicat că face numirea după ce Maria Silaghi, fostul manager, tot interimar, şi-a exprimat dorinţa de a renunţa la funcţie. 

"Începând cu data de 1 februarie, doamna Maria Silaghi a renunţat la funcţia de manager al Spitalului Municipal din Oradea, aşadar în cursul zilei de azi voi semna o dispoziţie pentru numirea în funcţia de manager interimar a domnului Chiană Laurenţiu. Dânsul este colegul nostru, consilier local la al doilea mandat (n.r. – din partea PNL), are experienţă în domeniul medical privat şi militar. Totodată, vreau să-i mulţumesc doamnei Silaghi pentru toată activitatea iar domnului Chiană îi urez succes", a anunţat Florin Birta. Acesta a adăugat că "în perioada următoare", Consiliul de Administraţie al unităţii spitaliceşti va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei.

Luând cuvântul, Laurenţiu Chiană (foto) a spus că este onorat de încrederea care i-a fost acordată şi le-a mulţumit colegilor din Consiliul Local pentru colaborare, întrucât urmează să se retragă din deliberativul local, pentru a putea coordona activitatea de la Spitalul Municipal, începând din 1 februarie.

După cum se ştie, unitatea medicală a fost încă de la începutul pandemiei desemnată să trateze pacienţi cu Covid, inclusiv cei aflaţi în stare gravă. "Planul este simplu şi se bazează pe trei lucruri: viziune, onestitate şi responsabilitate. În ceea ce mă priveşte, promisiunea e datorie. Avem proiecte mari care trebuie duse la bun sfârşit", a completat, pentru BIHOREANUL, Laurenţiu Chiană.

În vârstă de 47 de ani, Laurenţiu Chiană este de profesie biolog. Totodată, este managerul unei companii cu specific medical (Clinica Humanamed), pe care a înfiinţat-o în 2012.