Lavinia, sora vedetei TV Olivia Steer a murit în noaptea de miercuri spre joi la Oradea după mai bine de 6 ani de luptă cu cancerul. Absolventă a Universităţii Babeş Bolyai, în 1995, unde a studiat actoria, respectiv limba şi literatura engleză, Lavinia a fost actriţă la Teatrul Naţional din Cluj Napoca şi la cel din Timişoara, a cochetat cu scrisul ca reporter al mai multor posturi de televiziune şi radio, iar apoi şi-a reluat studiile, pentru a absolvi, în 2003, regia.

Ulterior, a lucrat ca regizor de teatru, la Teatrul Merlin din Budapesta, unde a pus în scenă piesa Salome după Oscar Wilde, dar şi la Târgu Mureş, de numele ei legându-se piesa Transplantul, scrisă şi pusă în scenă chiar de ea la Teatrul 74. Piesa s-a jucat pe 18 octombrie a.c. şi la Oradea, pe scena Teatrului Arcadia de către deţinuţi ai Penitenciarului Oradea îndrumaţi de actorul Florin Silaghi, dar şi la Teatrul Notarra, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Deţinuţi 2010.

În ultimii 6 ani, Lavinia Steer a fost doctorand al Universităţii Oradea în teatru avangardist dar a şi predat aici, ca asistent universitar, artele spectacolului şi actorie până în ultima clipă.

Un om deosebit şi o mamă devotată, care, din nefericire, nu a reuşit să se bucure de băieţelul ei decât pentru puţin timp, Lavinia a câştigat respectul studenţilor, colegilor şi prietenilor, care sunt şocaţi de vestea pierderii ei. "Sunt bulversat total. Am cunoscut-o foarte bine, de foarte mulţi ani, am admirat-o ca artist şi ca om. În urmă cu o lună, la piesa Transplantul, a fost şi ea prezentă. A fost întotdeauna o optimistă exuberantă şi mereu am crezut că va învinge problema", spune Marius Aron, directorul Teatrului Arcadia şi prieten bun al regizoarei.

Pe de altă parte, Lavinia a avut o pasiune deosebită şi pentru câini, fiind crescător de renume internaţional a raselor Welsh şi Erdel Terier, dar şi arbitru internaţional pentru concursurile de câini. Canisa ei, Happytails, a dat dat campioni din rasa Welsh Terrier atât în România cât şi în străinătate, în Europa, Asia, Statele Unite, Canada, Australia şi Argentina.

Cei care vor să-şi ia rămas bun de la Lavinia o vor putea face sâmbătă dimineaţă, la ora 11, la Capela Frenţiu din Cimitirul Municipal Rulikowski.